Komisjon otsustas: Eesti toetab püsivat suveaega (28)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seinakell 
Seinakell Foto: Toomas Huik

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjon (ELAK) otsustas tänasel istungil, et Eesti eelistab kõikides ELi liikmesriikides iga-aastase suve- ja talveajale ülemineku lõpetamist. Komisjon toetab kehtiva korra muutmisel ja kellakeeramise lõpetamisel suveaega ning Euroopa Liidus ühtlustatud lähenemist.

«Praegu käib alles avalik konsultatsioon ehk Euroopa Liidu kodanikelt ja liikmesriikidelt küsitakse arvamust, kas nad peavad kellakeeramise lõpetamist vajalikuks,» selgitas ELAKi esimees Toomas Vitsut. «Kaubandussuhete paremaks toimimiseks on oluline, et Eestis kehtiks igal juhul oma lähinaabritega sama aeg,» lisas ta.

«Eestil on mõistlik võimalikult vara ja võimalikult selgelt välja öelda, millist ajarežiimi me eelistame, juhul kui Euroopa Komisjon otsustab liikmesriikide tagasiside põhjal tõesti kehtivat korda muutma hakata,» ütles komisjoni liige Taavi Rõivas.

ELAK peab vajalikuks, et Euroopa Komisjon edendaks liikmesriikidevahelist koostööd, ning osutas, et kaubanduse, transpordi, teabevahetuse ja reisimise jaoks tuleb tagada võimalikult ühtne ajarežiim.

Neljapäeval on viimane päev täita küsimustikku, kus Euroopa Komisjon uurib kõigi ELi liikmesriikide kodanike arvamust kellakeeramise kohta.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles