Ratas ja Sikkut andsid 350 000 eurosele nimevahetusele rohelise tule (13)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa uut toetust hakatakse välja andma 1. maist.
Töötukassa uut toetust hakatakse välja andma 1. maist. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Peaminister Jüri Ratas ning tervise- ja tööminister Riina Sikkut avaldasid täna toetust haigekassa ja töötukassa nimetuse muutmisele. Vahetuse maksumus on umbes 350 000 eurot ning see kaetakse asutuste tegevuskuludest.

Peaminister Ratase sõnul tuleb nimevahetusega tempokalt edasi liikuda, et viia haigekassa ja töötukassa nimetus nende muutunud eesmärkide ja tegevusega vastavusse. «Nii haige- kui töötukassa ülesanded on ajas oluliselt laienenud ning asutuste nimed ei vasta enam nende olemusele. Kui algselt nimevahetuseks kavandatud summad olid selgelt liiga suured, siis täna kinnitasid nii haigekassa kui töötukassa juht, et muudatused on võimalik ära teha rohkem kui kaks korda odavamalt,» ütles Ratas ning avaldas lootust, et tervise- ja töökassana saavad asutused alustada juba uuest aastast.

Tervise- ja tööminister Riina Sikkut rõhutas, et organisatsioonid ja nende ülesanded on aastatega muutunud. «Ka nimetustes ei saa rõhuasetus olla töötusel ja haigusel. Ma soovin, et töökassa toetaks kogu inimese tööelu vältel karjääri kavandamist ja oskuste täiendamist ning tervisekassa panustaks tervise hoidmisse ja taastamisse,» lausus ta.

Haigekassa juht Rain Laane ja töötukassa juht Meelis Paavel kinnitasid tänasel kohtumisel, et nimevahetusega seotud kulusid on võimalik vähendada - kokku kuluks nimevahetusele varem kavandatud 865 000 asemel 350 000 eurot.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles