Fotod: algas lennujaama taguse pilpaküla likvideerimine

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi omavoliliselt lennujaama taha ehitatud aiamajakeste väravatele löödud sildid teatavad, et plats olgu puhas 1. novembriks, käivad ühes kohas juba praegu korrastustööd.


Nii mõnestki endine «majapidamine» on täielikult kadunud ning järel on vaid värskete buldooserijälgedega must maa. Sealsamas lõikavad mitu meest võsa ning tasapisi nihkub tööjärg lennujaamast kaugemale.

Kogu pilpakülas käib aga kõva askeldamine. Igast suunast kostab kopsimist ja kolinat. Regulaarselt sõidab mööda mõni kaubik, mille laadungiks on kolina järgi otsustades vanametall. Kuna metallist aiapostid on enamjaolt juba varem ära viidud, siis nüüd kerivad kaubikumehed aiavõrku kokku. Kõik kinnitavad, et tegemist nende enda krundiga. Vaid üks seltskond nendib ausalt, et mis vahet seal on, kes selle vanaraua siit kokkuostupunkti veab.

Mõni maja on aga ilmselt omaniku käe läbi otsa leidnud. Mõnest asisemast ehitisest on kaasa viidud kõik, mis vähegi kasutada annab ja maha vedelema on jäänud vaid soojustuseks kasutatud poroloon ja majas olnud sodi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles