Kaitseministeeriumi kantslerina alustas tööd Kristjan Prikk

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Prikk
Kristjan Prikk Foto: Kaitseministeerium

Kaitseministeeriumi kantsleri kohale asus reedel senine kaitsepoliitika asekantsler Kristjan Prikk.

Kaitseministeeriumi kantsler koordineerib riigikaitse strateegiliste eesmärkide saavutamist, vastutades valitsemisala poliitika-, ressursi– ning kaitseplaneerimise ning organisatsiooni arendamise eest. Samuti koordineerib ta ministeeriumi hallatavate riigiasutuste tegevust.

Prikk on varem töötanud välisministeeriumis, juhtinud kaitseministeeriumi rahvusvahelise koostöö osakonda ning olnud riigikantselei julgeoleku ja riigikaitse koordinatsioonidirektor.   

Aastatel 2010 kuni 2013 töötas Prikk Eesti suursaatkonnas Washingtonis kaitsenõunikuna. 

Eelmise aasta juulist töötas Prikk kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantslerina vastutades muuhulgas poliitika planeerimise, rahvusvahelise ning NATO ja Euroopa Liidu koostöö eest.  

Prikk on lõpetanud Tartu Ülikooli politoloogia eriala ning tal on magistrikraad strateegiaõpingutes Ameerika Ühendriikide Maaväe Sõjakolledžist.

Prikk on läbinud ajateenistuse, on reservohvitser ja Kaitseliidu liige. Prikk on abielus ning ta peres kasvab kaks tütart ja poeg.

Kristjan Priki ametiaeg kantslerina kestab viis aastat.

2015. aasta sügisest kuni neljapäevani ametis olnud kaitseministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov asus Eesti suursaadikuna Washingtonis.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles