Danske pank on Taanis kaotanud kümneid tuhandeid kliente

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske kontor Tallinnas.
Danske kontor Tallinnas. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Taani Danske pank on pärast Eestis ilmsiks tulnud rahapesuskandaali kaotanud kümneid tuhandeid kliente, vahendab Norra rahvusringhäälingu (NRK) uudisteportaal Reutersit.

Danske Bank kaotas Taanis 28 000 klienti, pärast seda kui tuli ilmsiks, et ettevõte oli segatud Eesti filiaali rahapesuafääri, mis kestis 2007.–2015. aastani. Reutersi andmed pärinevad analüüsifirma Voxmeter tehtud uuringust.

Taani suurim laenuandja Danske Bank teatas augustis, et tuleb kaasa Taani prokuratuuri uurimisega Eesti üksuse kaudu toimunud väidetava rahapesu tuvastamiseks.

Danske Banki Eesti filiaali kaudu võidi pesta aastatel 2007–2015 kuni 7 miljardit eurot, mis teeks sellest ühe suurima teada oleva rahapesujuhtumi Euroopas. Skandaali uurib nii Danske Bank ise, Pariisi esimese astme kohus, Taani finantsinspektsioon, Eesti prokuratuur kui ka Taani prokuratuur.

25. juulil esitas Venemaal tapetud advokaadi Sergei Magnitski õiguste eest võitlev Bill Browder Eesti prokuratuurile uue kaebuse, milles palub alustada kriminaaluurimist Danske panga Eesti haru 26 töötaja suhtes, kes väidetavalt võimaldasid panga kaudu pesta miljardeid dollareid musta raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles