Tõeline ÜHESLAULMINE: üleilmses e-kooris laulis üle 52 000 inimese (1)

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Foto: Aron Urb / EV100

Eesti taasiseseisvumise aastapäeva juhatas sisse EV100 Üheslaulmine Tallinna lauluväljakul ning eri paigus Eestis ja välismaal. Üheslaulmisel loodud elektroonilise ühendkooriga liitus kokku 52 772 inimest üle maailma.

"Eesti taasiseseisvumise aastapäeva juhatas sisse tõeliselt üleva emotsiooniga üleilmne Üheslaulmine. See, mis Tallinna lauluväljakul, üle Eesti ja terve maailma sündis, on imeline," rõõmustas EV100 suursündmuste juht Margus Kasterpalu. "Elektroonilise ühendkoori loomine tõi rahva kokku ja seda sellise hooga, et pidime koori registreerumise pikemalt avatuna hoidma," märkis ta.

Üleilmsesse koori sai registreeruda EV100 mobiilirakenduse või veebilehe kaudu. Üleilmse koori kokkusaamiseks lõi mobiilirakenduse Telia Eesti, mis oli ühtlasi ettevõtte kingitus Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks. 

Esialgselt oli digitaalse kooriga liitumine avatud 19. augustil kuni kell 21-ni. Registreerumise aega pikendati suure huvi tõttu kuni EV100 Üheslaulmise järelkontserti "Sajandi sumin" lõpuni 20. augustil kell 00.30. 

Kõige enam oli Eesti rahva ühendkooris lauljaid Harjumaalt, kus ühines kooriga 21 211 lauljat. Tartumaalt registreerus koori 7380 inimest ning Pärnumaalt 3045 inimest. Välismaalt ühendkooriga liitunute arv oli 4498. Registreerimisinfo maakondade järgi on leitav SIIT

19. augusti õhtul toimus riigi juubeli suvise peonädala raames Tallinna lauluväljakul ja vähemalt 40 paigas üle Eesti üheslaulmine, millel sai kaasa lüüa Eesti Televisioon ja Vikerraadio ülekande vahendusel ning ka digitaalselt.

Vaata Lauluväljakul toimunust tehtud GALERIID.

Tallinna lauluväljakul toimunud EV100 Üheslaulmist "Laulu võim" ja järelkontserti "Sajandi sumin" korraldas Nargenfestival.

Eesti Vabariigi 100. juubeliaastal tähistatakse taasiseseisvumise aastapäeva suvise peonädalaga, mis toob Eesti inimesed ja nende sõbrad kokku suurtele ühisüritustele. EV100 suvine peonädal algas 17. augustil esimese Eesti üldluulepeoga Rakveres ja lõpeb 25. augustil muinastulede ööga üle Eesti. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles