Hambaarstid tahavad luua avalik-õigusliku koja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hambaarst
Hambaarst Foto: Andriy Popov / PantherMedia / Andriy Popov

Eesti Hambaarstide Liit tahab muutuda avalik-õiguslikuks hambaarstide kojaks, kes võtaks terviseametilt üle järelevalve hambatohtrite üle.

Meedias on regulaarselt kajastatud olukordi, kus patsiendid on saanud kannatada hambaarsti ebakvaliteetse töö tõttu. Siinkohal on terviseamet möönnud, et sisulise järelevalve tegemiseks puuduvad neil vahendid, võimalused ja teave, kirjutas liit.

Liit kirjutab, et paljudes väikese haldusaparaadiga riikides on ressursside jagamine järelevalvele väga aktuaalne. Samas järeleandmiste tegemine järelevalve osas pole jätkusuutlik lahendus. Ebatõhusa järelevalve tulemusel kannatavad patsiendid oma tervisega. Seepärast on oluline kvaliteetse tervishoiuteenuse tagamine patsientidele.

Liit saatis sotsiaalministeeriumile kirja, milles märgib, et loodav Eesti Hambaarstide Koda jätkaks olemasolevate hambaarstide liidu tegevustega ning võtaks üle terviseameti ülesanded registri- ja järelevalve osas.

Registri- ja järelevalve delegeerimine loodavale kojale võimaldab rakendada parimat odontoloogia alast kompetentsi registri pidamisel ning järelevalve teostamisel, märgib liit.

Koja liikmelisus oleks hambaraviteenuse osutajatele kohustuslik, mille tulemusel võetakse kollegiaalne vastutus era- ja avalike huvide nimel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles