Pentus: suurem hulk naisi vähendaks poliitikas kukepoksi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus leiab, et tema jaoks ei ole oluline, kui palju on valitsuses mehi ja kui palju naisi, sest ministrite valiku puhul on tähtsad teised kriteeriumid – eelkõige juhiomadused.
Keit Pentus leiab, et tema jaoks ei ole oluline, kui palju on valitsuses mehi ja kui palju naisi, sest ministrite valiku puhul on tähtsad teised kriteeriumid – eelkõige juhiomadused. Foto: Toomas Huik

Praeguse valitsuse ainsa naisministri Keit Pentuse hinnangul oleks tarbetut kukepoksi ja väga suurt oma häälekõla nautimist, mis meespoliitikute puhul vahel silma torkab, vähem, kui poliitikas oleks enam naisi.

«Tahan igati julgustada ja toetada kõiki naisi, kes tahavad poliitikasse tulla,» lausus keskkonnaminister Keit Pentus ETV saates «Kahekõne».

«Võib öelda, et olen professionaalne poliitik, minu ambitsioon on Eesti inimeste hea elu,» tõdes Pentus.

«Minu vanemad on 55-56-aastased, ma tunnetan, et minu põlvkond on minu vanemate põlvkonnale midagi võlgu,» lisas ta.

Pentus rääkis, et kuigi osadel inimestel on tekkinud hoiak, et poliitik on justkui mingi imeloom, siis tegelikult tuleks ka poliitikuisse suhtuda kui tavalistesse inimestesse.

Pentus selgitas, et poliitika on tegelikult ühiselu reeglite sünnitamise protsess ning poliitika pole midagi muud, kui ühiskonna juhtimine.

«Poliitik on juht, minister on teisisõnu lihtsalt tippjuht, mitte midagi ennekuulmatult keerulist, sellisena tuleks poliitikuid ka võtta, nad pole mingid omaette nähtus, vaid täiesti tavalised inimesed,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles