Raul Rebane: presidendi kõne oli väga lihtne - tuleb valida kas minevik või tulevik (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Rebane
Raul Rebane Foto: Tairo Lutter

Postimees vestles presidendi roosiaeda saabunud külaliste seas Raul Rebase, Andres Kõpperi, Riina Sikkuti, Ülle Lichtfeldti ja Indrek Saarega. 

Kultuuriminister Indrek Saar ütles, et tal on hea meel, et president juhtis kõnes tähelepanu sellele, et kõige olulisem asi, mis meid rahvusriigina koondab, on kultuur ja keel ning seda ei maksa ära unustada, ükskõik, mida me teeme riigina, kogukonnana, ühiskonnana. 

«Palju õnne meie saja-aastase riigi puhul ja elagu Eesti,» ütles Saar.

Tervise- ja tööminister Riina Sikkut rääkis, et meeleolu on päeva vääriline ja isegi vihm ei suuda seda rikkuda. Tänase päeva kõrghetkena tõi Sikkut välja presidendi kõne. «Väga tugeva sõnumiga ja hea kõne, isegi kui ta poleks tervishoidu meie tuleviku olulise sambana maininud.» 

Meediaekspert Raul Rebane ütles pärast presidendi kõnet, et kõne oli väga lihtne - tuleb valida kas minevik või tulevik. «Ta kirjeldas tulevikku ja ta kirjeldas seda läbi hariduse, teaduse, väga paljude pehmete väärtuste, mis iseseisval riigil peab olema. Minu meelest suuna valis ta õige, sada protsenti.»

«Minu põlvkond võrdleb ennast sellega, mis oli Nõukogude Liidu ajal ja on väga õnnelik. Teie põlvkond võrdleb end väga tihti Luksemburgiga ja on õnnetu. Ma arvan, et me oleme näinud seda muutust positiivsena väga pikka aega,» vastas Rebane küsimusele, kuidas Eesti 27 aasta jooksul rahvana muutunud on.

Muusik Andres Kõpper ütles, et iseseisvuse taastamise aastapäev on märgilise tähtsusega päev ning ta soovib inimestele kõike muretut, rõõmu ja kergust südamesse. «Võin teistele soovida, aga ega ma ise ka ei saa sellega hakkama,» märkis ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles