Nolgid üritasid filmilikku vargust, purustasid BMW (2)

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu. Eesti.17AUG18- Tartus proovis noortest koosnev jõuk varastada ühe ettevõtte hoovil seisnud BMW M3´e. Kui see ebaõnnestus otsustati selle kallal vandaalitseda.
Tartu. Eesti.17AUG18- Tartus proovis noortest koosnev jõuk varastada ühe ettevõtte hoovil seisnud BMW M3´e. Kui see ebaõnnestus otsustati selle kallal vandaalitseda. Foto: Kristjan Teedema

Kiirendusauto vargus läks nihu, kui põgenemiseks tundide viisi raudväravat saaginud jõnglased selle lõpuks autoga maha rammisid ja sõiduki hiljem puruks peksid. Selle suve üks omapärasemaid noortejõukude kuritegusid on politsei poolt endiselt lahenduseta, ent omaniku väitel on ta süüdlastel jälil.

Soe öö vastu reedet, 31. juulit. Umbes poole ühe ajal marsib Tartus mööda tühja Tähe tänavat linnast välja omapärane jõuk teismelisi: pealtnäha umbes 12-17aastased, lühikesed püksid jalas, üks tõukerattal. Bande ees juhatavad suunda pikem siilisoenguga kõrend ja tema dressides wingman – nimetagem neid Pikaks ja Dressiks.

Üsna seal, kus linn lõppema hakkab, võtab Pikk bande kokku. Laia mõisahärraliku käeviipega osundab ta üle tee asuvale sihtmärgile: autoteeninduse Fulldrive Service suletud aed, kus peaks asuma tänase öö kroonijuveel.

Harrastajale kiirendusrajasõitjale kuuluv 1998. aasta sportauto BMW M3 oli teenindusse toodud 21. juunil. Nagu kümned teised, seisis ka see masin kinnises aias, võtmed ees, et hommikul taas remonti alustada. Kõikjal olid üleval valvekaamerad, väraval hoiatas turvafirma silt.

Kamba eesmärk on sisse minna tagant, pimedast aianurgast. Just seal jätavad Pikk ja Dress jõugule viimased juhtnöörid ja teevad ise sääred. Allesjäänud alaealistest mõni ettevaatlikum tõmbab seljakotist varuriided või suskab pähe nokamütsi, teised murravad sisse suuremat varjamata.

Kohe läheb lahti tihe töö.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles