Jälitusspetsi üllatav salaelu (10)

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõva spordimees – Ilmar Vähi isik kriminaalpolitseis oli tema ülisalajase töö tõttu saladus. Seepärast leiab teda vaid avalike spordivõistluste fotodelt. Näiteks siin vaatab ta kaamerasse 2017. aasta SEB jooksul.
Kõva spordimees – Ilmar Vähi isik kriminaalpolitseis oli tema ülisalajase töö tõttu saladus. Seepärast leiab teda vaid avalike spordivõistluste fotodelt. Näiteks siin vaatab ta kaamerasse 2017. aasta SEB jooksul. Foto: Adam Illingworth/Sportfoto

Tänavu kevadel koitis kriminaalpolitseile viimaste aastate ebameeldivaim tõehetk. Politseikapten Ilmar Vähi oli ülisalajaste jälitusoperatsioonide korraldamises üks kogenumaid ja usaldusväärseima reputatsiooniga tegijaid.

Politseikapten Ilmar Vähi oli ülisalajaste jälitusoperatsioonide korraldamises üks kogenumaid ja usaldusväärseima reputatsiooniga tegijaid.

Endise narkopolitseiniku tööks oli pikkade aastate jooksul olnud pättide vahelevõtmise korraldamine ja prokuratuurile tõendite hankimine. Ta oli seda teinud Tallinnas, Tartus ja Pärnus töötades. Lääne prefektuuris, kus Vähi viimastel aastatel töötas, käisid kõik kriminaalpolitsei salajased operatsioonid läbi tema laua pealt. Ainult, et selleks kevadeks oli Vähist saanud ise lõpuks kriminaaluurimise sihtmärk.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles