Roose vahetult pärast maailmarekordi sooritamist: nüüd saan rahus magada (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Slackliner Jaan Roose sooritas täna pärastlõunal 117 meetri kõrgusel Tallinna kaksiktornide vahel köiel tagurpidi salto tehes maailmarekordi. 

Juba teisel katsel suutis eestlane vaid kahesentimeetrise laiusel lindil üle saja meetri kõrgusel sooritada tagurpidi salto. 

«Täitsa värske tunne, sest see on esimene kord ja adrenaliin möllab,» jagas vastne maailmarekordi omanik Jaan Roose Postimehega oma emotsioone. Roose sõnul oli maailmarekordiks valmistumine pingeline ning nüüd saab ta lõpuks rahus magada.

Rekordi sooritamiseks treenis slackliner enda sõnul seitsme meetri kõrgusel mere ääres puude vahel, et end ette valmistada keerulisteks tingimusteks, mis kõrghoonete vahel turnijatele osaks saavad. Alles täna varahommikul tegi Roose esimesed proovisammud kaksiktornide vahel. Slacklineri sõnul läks rekordipurustamine vaatamata esimesele ebaõnnestunud katsele isegi paremini kui loodetud. 

Eestile rekordi toonud Jaan Roose on varasemalt koostööd teinud nii Madonnaga, kui kuulsust kogunud Venemaa talendisaates.

Vaata videost Roose emotsioone vaid minutid pärast maailmarekordi sooritamist!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles