«On palju parem, kui inimesed on koos ja suhtlevad.» (28)

Vilja Kiisler
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keeleõppe kohta kehtib vanasõna: mida õpid noores eas, hauani sul seisab peas. Sellepärast soovitavad keeleteadlased nn loomulikku keeleõpet ehk alustada õppimisega võimalikult vara ja eelkõige omavahel suheldes. Pildil Pärnu Libatse lasteaia lapsed keeletunnis.
Keeleõppe kohta kehtib vanasõna: mida õpid noores eas, hauani sul seisab peas. Sellepärast soovitavad keeleteadlased nn loomulikku keeleõpet ehk alustada õppimisega võimalikult vara ja eelkõige omavahel suheldes. Pildil Pärnu Libatse lasteaia lapsed keeletunnis. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Sujuvalt vene keelelt eesti keelele ja vastupidi üle minev tallinlane Aleksandr Štavbonko (39) on kindel, et kes Eestis elab, peab eesti keelt oskama. Ta on veendunud, et kõige paremini saadakse keeled suhu koolis ja lasteaias, mis peaksid eesti- ning venekeelsetele lastele olema ühised.

«See on ju palju parem, kui inimesed on koos ja omavahel suhtlevad,» sõnab Štavbonko. «Ja kui on vaja keele järgi klassi vahetada – see oleks ju palju pehmem variant kui kooli vahetamine.»

Temaga on valdavalt ühel nõul keeleteadlased, kellega Postimees ühendust võttis. Poliitikud seevastu sõnastavad seisukohti nii, et see nende põhivalijate veendumisi ei riivaks.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles