Hiigelpettuse kohtuasjas terendab kokkulepe (1)

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRIA-lt hiigelsumma väljapetmises süüdistatavad ja nende kaitsjad sisenevad avaistungiks Tartu kohtumaja saali, paremal üks peamisi kohtualuseid, musta jaki ja valge särgiga põllumajandusettevõtja Aren Põder.
PRIA-lt hiigelsumma väljapetmises süüdistatavad ja nende kaitsjad sisenevad avaistungiks Tartu kohtumaja saali, paremal üks peamisi kohtualuseid, musta jaki ja valge särgiga põllumajandusettevõtja Aren Põder. Foto: Margus Ansu

Eelmisel nädalal pidi Tartu kohtumajas toimuma avaistung, kuid sisulise aruteluni ja süüdistuse ettelugemiseni ei jõutudki, sest kõik süüdistatavad olid nõus prokurör Sirle Melgi ettepanekuga alustada läbirääkimisi kokkuleppe sõlmimiseks.

Seni suurim toetuspettuse kohtuasi on pikalt hoogu kogunud. PRIA-lt ligi 4,5 miljoni euro väljapetmises süüdistatuna on kohtu all kuus meest ja neli ettevõtet. Eile palus prokurör kokkulepete vormistamiseks 1. oktoobrini ajapikendust. Selleks kuupäevaks võivad süüdistatavad jõuda prokuratuuriga kokkuleppele ehk sisuliselt võtta kergema karistuse nimel süü omaks.

Samas märkis ühte keskset kohtualust, Tartu põllumajandusettevõtjat, Äripäeva rikaste edetabeli püsikundet Aren Põtra ja tema firmat Agriland OÜd esindav advokaat Marko Kairjak, et kui 1. oktoobriks kokkuleppele ei jõuta, võib veelgi ajapikendust tulla või alata ikkagi üldmenetlus ehk pikk kohtuprotsess, mille tarvis on Tartu kohtumajas ajad broneeritud jaanipäevani. Püüe rääkida pikalt läbi ning saavutada prokuratuuri ja kohtualuste kokkulepe on suurte protsesside puhul tema sõnul tavapärane.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles