Taliban ründas USA baasi Kandaharis

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afgaani politseinikud toimetamas sündmuspaigalt minema suitsiidipommari surnukeha.
Afgaani politseinikud toimetamas sündmuspaigalt minema suitsiidipommari surnukeha. Foto: SCANPIX

Täna Lõuna-Afganistanis Kandahari provintsi pealinna Kandahari südalinnas USA sõjaväebaasi Camp Nathan Smith rünnanud Taliban tappis ameeriklaste afgaanist tõlgi ja vigastas veel kaheksat inimest, kirjutab uudistevõrk AFP.


Taliban ründas püsside, lõhkeainete ja granaadiheitjatega. Mässulised avasid tule baasile naabruses asuvast tühjast hoonest. Kõik neli ründajat, kes kandsid ka suitsiidiveste, tapeti. Rünnaku tõrjumiseks kulus NATO sõdureil neli tundi.

«Üks ameerika tsiviiltöötaja ja kaks afgaanist julgeolekutöötajat said viga, üks afgaanist tõlk surma ning viis NATO rahvusvahelistes julgeolekuabijõududes (ISAFis) teenivat inimest kergelt viga,» teatas NATO. «Katset Camp Nathan Smithi murda polnud.»

Camp Nathan Smithi rajasid ameeriklased 2003. aastal Talibani sünnilinna Kandahari südamesse kunagise puuviljavabriku hoonesse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles