Noorpoliitikud madistavad Tallinna noortevolikogu pärast

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnavolikogu hoone Vana-Viru tänaval.
Linnavolikogu hoone Vana-Viru tänaval. Foto: Eeva Kaun

Noored Sotsiaaldemokraadid pole rahul Keskerakonna Noortekogu tegevusega, mis nende hinnangul politiseerib Tallinna noortevolikogu ja muudab selle ühiskonna jaoks mitte tõsiseltvõetavaks, kesknoored peavad noorsotside eilset avaldust laimuks ning ootavad avalikku vabandamist.


Kesknoored kasutasid ära võimaluse ja esitasid enda kandidaadid erinevate noorteühenduste alt, samuti organiseerisid valima endaga seotud ühendused ning kasutasid ära õpilasesinduste katuseorganisatsiooni olukorra kus selle vähesed liikmed on peaasjalikult kesknoortega seotud, teatas sotside noorteühenduse pressiesindaja.

«Juriidiliselt on kõik korrektne ja tuleb tunnistada nende kavalust, kuid sellise käiguga muudetakse oluline noorte esinduskogu linnavalitsuse käepikenduseks,» selgitas noorsotside Tallinna klubi esimees Lembi-Liis Ebre. Noored Sotsiaaldemokraadid taunivad sellist käitumist ja kutsuvad üles kesknoori tagasi astuma ning uusi valimisi korraldama.

Keskerakonna Noortekogu peasekretär Tõnis Mölder rõhutas, et noortevolikogu on Tallinna linnavolikogu juures tegutsev noortest koosnev nõuandva õigusega osaluskogu, mis esindab eelkõige noorte huve, mitte kitsalt poliitnoori. «Kesknoorte õiglase tegevuse taustal valmistab noorsotside umbropsu põristatud pressiteade mulle pettumuse ja näitab nende kibestumust, kuna nende kandidaat ei osutunud valituks. Miks muidu asusid nad kohe alatult meid ründama?» küsis Mölder.

«Noorsotside käitumine võib riivata valitud noorte tundeid. Keskerakonna noored ootavad Noorte Sotsiaaldemokraatide poolt teadlikult meediasse vale väidete esitamise eest avalikku vabandamist ja oma sõnade eest vastutamist,» lisas ta.

Tallinna noortevolikogus on 21 kohta, mis jaotuvad kolme huvirühma vahel - õpilased, üliõpilased ja ülejäänud noorteühendused. Noorsotside väitel on noortevolikokku valitud 14 Keskerakonna noort või nendega lähedalt seotud inimest. Kesknoored selle väitega ei nõustu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles