«Otse Postimehest» usutleb neljapäeval Eerik-Niiles Krossi (32)

Ainar Ruussaar
, erikorrespondent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäevase veebisaate «Otse Postimehest» külaliseks on poliitik, julgeolekunõunik, diplomaat ja ettevõtja Eerik-Niiles Kross, teemadeks on Venemaa propaganda ja mõjutustegevus Eestis ning tänane julgeolekuolukord maailmas.

Krossi sõnul ei aita venelaste poolt korraldatud sõjaliste õppuste kartmine, kuid neid tuleb siiski tähele panna. «Muskli näitamine on venelaste poolt teadlik etendus, et meenutada pidevalt, et nad on tugevad, võitmatud. Nad on väga head sõjaudu tekitamisel,» ütles Kross.

Kross põhjendas ka enda vastumeelt EKRE osas. «EKRE maskeerib oma seisukohad sageli rahvuslikkuse rüüsse ja defineerib seda niimoodi, et see asetub minu meelest rahvusriiklike huvide vastu,» ütles Kross. «See on kuratlik trikk, mis teeb mulle muret, sest seda inimesed ostavad.»

Mitme riigi valitsusi nõustanud Kross otsustas lahkuda enne järgmise kevade parlamendivalimisi riigikogu liikme kohalt, kuna sai USA maineka Harvardi ülikooli stipendiumi, et osaleda demokraatlike valimiste vastaste rünnakute tõkestamist käsitlevas uurimistöös.

Ajakirjanik Ainar Ruussaar uurib Krossilt, kas Venemaa ja Lääne vastasseis on võtmas uue «külma sõja» mõõtmeid ja milline võib olla Venemaa järgmine rünnakuobjekt pärast sõjategevust Gruusias ning Ukrainas.

«Otse Postimehest» algab neljapäeval kell 13 ning on järelvaadatav postimees.ee veebiküljel.

Kommentaarid (32)
Copy
Tagasi üles