Taliban tappis Kabulis 13 NATO sõjaväelast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meedikud haavatud USA sõduriga täna Kabulis pärast 17 inimelu nõudnud enesetapurünnakut.
Meedikud haavatud USA sõduriga täna Kabulis pärast 17 inimelu nõudnud enesetapurünnakut. Foto: SCANPIX

Afganistanis rünnati täna taas liitlasvägesid. Pealinnas Kabulis sai surma vähemalt 17 inimest, nende seas 13 NATO sõjaväelast, riigi lõunaosas laskis Afgaani armee mundrit kandnud mees maha kaks NATO sõdurit.

Ohvriterohkeim rünnak leidis aset Eesti aja järgi kella 9.50 paiku hävitatud Dar-ul-Amani palee lähedal, kui enesetaputerrorist õhkis võõrvägede konvoi kõrval oma auto. Siseministeeriumi teatel hukkus kolm tsiviilisikut ja üks politseinik, NATO liitlasvägede sõnul sai surma ka 13 NATO sõjaväelast. Enamik ohvreid on ameeriklased, vahendas AFP.

Rünnaku eest võttis vastutuse Taliban.

Kaks võõrvägede sõdurit said surma täna Afganistani lõunaosas, kui Afgaani armee mundrit kandnud mees avas tule Afgaani ja liitlasvägede sõdurite pihta. Tulistaja tapeti, rohkem üksikasju esialgu ei ole teada.

Teine enesetapurünnak toimus täna riigi idaosas Asadabadis, kus naine lasi end õhku Afgaani luureteenistuse kohaliku büroo juures. Haavata sai kaks julgeolekutöötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles