Maakri tänava mõrvarile mõisteti kelmuse eest lisakaristus

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Markus Pasi Pönkä 2007. aastal kohtuistungil.
Markus Pasi Pönkä 2007. aastal kohtuistungil. Foto: Liis Treimann

Helsingi linnakohus mõistis 2005. aasta detsembris Tallinnas Maakri tänava korruselamus enda äripartneri tapnud ja laiba tükeldanud soomlasele Markus Pasi Pönkäle eile täiendavalt 70-päevase vangistuse võltsimise ja kelmuse eest.

Pönkä võltsis võlakirja ja eksitas selle abil muu hulgas Jämsä linnakohut 2008. aastal. Jämsä linnakohus tegi võlakirja alusel otsuse, mille kohaselt üks Soome ettevõte pidi maksma ühele Eesti firmale 150 000 eurot, vahendas ERR Uudised Helsingin Sanomat.

12 aastaks vangi mõistetud Pönkä, kes praegu on 27-aastane, põgenes selle aasta 15. juunil Helsingis vanglaautost, kuid tabati umbes tund aega hiljem.

Helsingi linnakohus jättis Pönkäle põgenemise asjas esitatud süüdistuse läbi vaatamata, kuna kriminaalkaristuste amet (rikosseuraamuslaitos) oli teda selle eest juba karistanud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles