Kreitzberg: haridusministeerium tuleks Tallinna tagasi tuua

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kreitzberg.
Peeter Kreitzberg. Foto: Toomas Huik

Sotsiaaldemokraat Peeter Kreitzbergi arvates tuleks haridusministeerium Tartust Tallinna tagasi tuua, sest see tooks see haridussüsteemi kokkuhoidu.


«Viimastel päevadel on valitsuse esindajad korduvalt esinenud ideega haridusvõrgu korrastamisest, mille tulemusena 220 gümnaasiumi asemel võiks alles jääda 54. Kuigi sellist eesmärki tuleb pidada läbimõtlematuks, toetame koolivõrgu korrastamist vähendamata haridusele juurdepääsu ja jätkates hariduse kvaliteedi parandamist,» ütles Kreitzberg ERR-i uudisteportaalile.

«Praegune olukord raiskab miljonitesse ulatuvaid summasid riigi ja omavalitsuste raha, mida oleks otstarbekam kasutada tegelike hariduskulude katteks,» lausus ta.

«Kõik analüüsid ja ka igapäevane praktika näitab, et Tartus asuva haridus- ja teadusministeeriumi kulutused ei erine teiste, Tallinnas asuvate ministeeriumide kulutustest,» ütles haridus- ja teadusministeeriumi pressiesindaja Asso Ladva.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles