Tehnikaülikooli teadurid uurivad Pärnu maantee viadukti kandevõimet

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaasaegne tramm. Pilt on illustreeriv.
Kaasaegne tramm. Pilt on illustreeriv. Foto: TTTK

Enne seda, kui Tallinna trammi- ja trollibussikoondis (TTTK) kuulutab välja riigihanke uute trammide ostmiseks, peavad Tallinna Tehnikaülikooli teadurid välja selgitama, kui suur on Pärnu maantee tegelik kandevõime.

Tallinna transpordiameti projektijuht Kristjan Kaunissaare selgitas, et TTTK on sõlminud TTÜ-ga vastava lepingu. Pärast uuringut saab täpsustada tulevaste trammide tehnilist kirjeldust, mis omakorda on aluseks riigihanke tingimuste koostamiseks.

Trammihanke tingimuste kokkupanemisel annab TTTK-le, transpordiametile ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile tehnilise abi korras nõu Hispaania konsultatsioonifirma Ineco, kellel on pikaajalised kogemused linnatranspordi ja raudteeprojektide analüüsimisel, ettevalmistamisel ja elluviimisel nii Hispaanias kui ka välisriikides.

Ineco peab Kaunissaare sõnul koostama ka Tallinna trammiteede ja alajaamade rekonstrueerimise eelprojekti ning tegema vajalikud finants- ja majandusarvutused.

Uute trammide ostmiseks on ette nähtud 45 miljonit eurot Hispaaniale CO2 kvootide müügist laekunud raha. TTTK tahab osta vähemalt 15 trammi. Riigihanke võidab aga see firma, kes pakub nimetatud summa eest kõige rohkem tramme. Sellest rahast tasutakse ka TTÜ uuringu maksumus ning kaetakse muud «pehmed» kulud, mis on seotud trammide ostmise ettevalmistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles