Riik lõi koolikiusu vastu võitlemiseks töörühma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolikiusamine. Illustratiivne foto.
Koolikiusamine. Illustratiivne foto. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Selleks, et koolikiusamist varasemast veelgi süstemaatilisemalt ennetada, loodi eile haridus- ja teadusministeeriumis toimunud kohtumisel töörühm. 

Kohtumist juhtinud haridus- ja teadusministeeriumi kantsleri Tea Varraku sõnul on koolikiusamise ennetamise tegevus praegu killustunud eri partnerite vahel. Kuigi seni on väga hästi töötanud 2014. aastal loodud kiusamisvastane koalitsioon, tuleb probleemiga võitlemiseks varasemast enam panustada, lisas ta. 

«Otsustasime kutsuda ellu töörühma, et ühendada jõud, koondada nägemused ja soovid nii riigiasutuste kui ka erinevate ühiskondlike huvigruppide vahel,» ütles Varrak.

Eilse kohtumise ajendiks oli kiusamisvaba haridustee koalitsiooni pöördumine, kus avaldati soovi senisest süsteemsemalt teemaga tegeleda ja liikuda edasi oluliselt ulatuslikuma tegevuskavaga.

Loodava töörühma eesmärk on kirjeldada tulevikupilti heade suhete loomisest ja hoidmisest koolis ning välja töötada visioonipaber koolikiusamise ennetamiseks, leevendamiseks ja lahendamiseks ning turvalise ja hooliva koolikeskkonna loomiseks. Töörühma esimene kohtumine toimub juba septembris ning esmane visioonipaber valmib kahe kuu jooksul. Edaspidi kohtututakse ning vaadatakse üle edusammud kord kvartalis.

Töörühmas osalevad lisaks haridus- ja teadusministeeriumi esindajatele ka sotsiaalministeeriumi ja siseministeeriumi esindajad ning Kiusamisvaba Haridustee Liikumise moodustanud organisatsioonid ja algatused – SA Archimedes Noorteagentuur, Eesti Õpilasesinduste Liit, SA Kiusamisvaba Kool, MTÜ Lastekaitse Liit, MTÜ Noorteühing TORE, MTÜ Vaikuseminutid, Tartu Ülikooli Eetikakeskus ning Tervise Arengu Instituut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles