Video, blogi ja galerii: raamatukogu juhi kohalt vallandatud Hallik ei eitanud ahistamist (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel kolmapäeval ootamatult Tartu Ülikooli raamatukogu juhi kohalt vallandatud Martin Hallik tegi täna pärastlõunal enda töölt vabastamise küsimuses avalduse. 

Kolmapäeval kirjutas Tartu Postimees, et Tartu ülikool lõpetas päevapealt töösuhte ülikooli raamatukogu direktori Martin Hallikuga, viidates usalduse kaotusele ja ebaväärikale käitumisele. 

Ülikool kummutas algse spekulatsiooni, justkui võinuks töösuhte lõpetamine olla seotud ülikooli raamatukogus juba mitu aastat väldanud suure remondiga. Seni teadaoleva info põhjal võis Hallik töö kaotada ahistamissüüdistuse tõttu. 

«Ma ei ole mitte kunagi tarvitanud vägivalda ega jõudu, ma ei ole kasutanud oma positsiooni ühegi töötaja heaks. Spekulatsioonid, mis puudutavad liikluskäitumist ei vasta samuti tõele,» ütles Hallik täna tehtud avalduses. Rohkem ta töösuhte lõpetamise tagamaid ei selgitanud, samuti ei lükanud Hallik ümber ahistamiskuuldusi. 

Samas lisas Hallik, et koos advokaadiga jätkatakse võitlust töösuhte lõpetamise asjus. «Endiste alluvate kaebus, detailne sisu, ei ole mulle tänaseni teada. Vallandamise käigus ei esitanud ülikool mulle kirjalikke tõendeid, ei võimaldanud minuvastase kaebusega tutvuda. Minu vallandamisotsus oli juba ette valmis. Ülikool ei andnud mingit võimalust omapoolsete tõenditega tutvuda, esitada kirjalikke vastuväiteid. Poole tunniga oli kõik tehtud - olin vallandatud, ära oli võetud võtmed, uksekaart, koheselt oli suletud e-postkast. Isiklikud asjad sain kätte järgmisel päeval. Tööandja on rikkunud õigusi,» rääkis Hallik ja lisas, et nõuab välja tunnistused, mille alusel Tartu ülikool nii käitus. «Minu eesmärk on välja tuua kogu tõde kõigi oma nüanssidega. Tartu ülikool on langetanud tormakaid otsuseid ilma detailidesse süvenemata.»

Pärast avalduse esitamist Hallik lahkus ega võimaldanud ajakirjanikel lisaküsimusi küsida. 

Tartu ülikooli kommunikatsioonijuht Kristina Kurm kinnitas hiljem Postimehele, et ülikool on tutvunud Halliku ajakirjanduses esitatud avaldusega ning on valmis ka kohtusse minema, kui vaja. 

«Me ei ole lõpetanud ühtegi lepingut kergekäeliselt,» kinnitas Kurm. Ülikooli esindaja sõnul tutvustati Hallikule kaebuse sisu, samuti ei lükanud mees töösuhte lõpetamisest teatamise kohtumisel ühtegi süüdistust ümber. «Ta sai sellega tutvuda, ta ei lükanud midagi ümber.» Kohtumist protokolliti. 

Tagasi üles