Galerii: Tallinna Ülikooli avaaktus peeti tänavu parklas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Ülikooli parklas peeti täna kell 12 avaaktus, misjärel õpinguid alustab 2263 uut tudengit. Aktusel tehti teatavaks ka aasta vilistlase või silmapaistva vilistlase tiitli pälvinud vilistlased.

Aktus ja sellele järgnev pidu peeti ülikooli Mare maja esises parklas, kuna tavalises peopaigas ehk siseõues käivad ehitustööd, sest sinna kerkib uus Ursa maja. Hoone avab uksed järgmisel sügisel.

Õppeaasta avaaktusel tegi Tallinna Ülikool teatavaks ka need, kes pälvisid aunimetuse aasta vilistlane või silmapaistev vilistlane.

Aasta vilistlaseks 2018 tunnistati Mart Taniel, seda rahvusvaheliselt tunnustatud operaatoritöö eest. Taniel on ka Veneetsia festivalil esilinastuva Eesti-Vene-Prantsuse koostööfilmi «Mees, kes üllatas kõiki» operaator.

Tallinna Ülikooli silmapaistvateks vilistlasteks tunnistati Dagmar Mäed ristmeedia lahenduste loomise, innovaatiliste projektide käivitamise ning tudengite juhendamise eest; Mart Mäed eduka karjääri, uute tehnoloogiate edendamise, samuti uurimis- ja õpetamistöö eest; Jonas Nahkorit keskkonnahariduse edendamise ja teaduse populariseerimise, sealhulgas õpilaste kosmoseprogrammi juhtimise eest; Eda Ahi't säravate Eesti naisluuletajate tava hoidmise ning eduka tegevuse eest välisministeeriumi esindajana; Katrina Koppelit üliõpilaste huvide esindamise eest ning Marko Tormi maavanemana ja Rakvere linnapeana Lääne-Virumaa arengusse panustamise ning sealse hariduselu edendamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles