Anvelt: ei ole mingit noorte kuritegevuse tõusu (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Kuigi viimastel päevadel on seoses Tallinna kesklinna noortekampadega esile kerkinud noorte kuritegevuse teema, kinnitab siseminister Andres Anvelt, et tegelikult pole sellega mingeid probleeme.

Andres Anvelt ütles intervjuus portaalile Rus.Postimees, et viimase kümne aastaga on noorte kuritegevus Eestis pidevalt vähenenud. «Ei ole mingit noorte kuritegevuse tõusu!» kinnitas siseminister.

Mis puudutab noortekampade kogunemisi Tallinna kesklinnas, siis on ministri hinnangul avalikkusele hirmutavalt mõjunud mõned internetti üles pandud videod.

Küsimusele, kas poliitikutel on sellistel puhkudel kohe vaja noorte kogunemiskohtadesse ilmuda, vastas Anvelt, et kui nad poleks kohale läinud, oleks avalikkus hakanud neid süüdistama ükskõiksuses. «Aga piisas vaid meie ilmumisest Kanuti aeda, kui kõik hakkasid küsima: «Miks te sinna läksite?»», ütles minister.

Anvelt rõhutas, et noorte kuritegevusel ei ole rahvust. «Vastupidi, kui me öösel jalutasime mu kolleegi-politseinikuga jalutasime vanalinnas Musumäel, oli noortega suhtlemine integratsiooni parim näide. Venelased ja eestlased istusid koos, vestlesid, naersid – täpselt nii nagu lapsepõlves,» sõnas minister.

Ühtlasi kinnitas Anvelt, et politsei ei unusta pealinna parkidest läbi astuda ka siis, kui sealt lahkuvad linnavõimude poolt sinna kümneks päevaks korda pidama suunatud turvatöötajad.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles