Politsei avastas Saaremaal mõne kuuga mitu kanepikasvatust

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanep.
Kanep. Foto: SCANPIX

Tänavu on politsei avastanud mõne kuu jooksul mitu kanepikasvatust Kaarma ja Orissaare vallas.

Juulis avastasid Kuressaare kriminaalteenistuse ametnikud 53 taimega kanepikasvatuse Kaarma vallas, kahtlustatavate, kahe 20-aastase noormehe elukohtadest konfiskeeriti ka juba kuivatatud kanepitaimede puru, kirjutab Meie Maa. Kokku saadi sealt kuivatatud kanepit 967 grammi.

Septembris avastati kanepikasvatus Orissaare vallas ühes talus, kust leiti 62 kanepitaime. Ebaseaduslikus kanepikasvatamises esitati kahtlustus 23-aastasele mehele, kelle elukohast leiti lisaks kuivatatud kanepitaimede puru. Leitud kogus andis kokku 419 grammi kuivatatud kanepit.

Septembris avastati Orissaares veel teinegi kanepikasvatus, kus oli 46 taime. 30-aastase kahtlustatava elukohast leiti samuti juba kuivatatud kanepipuru. Lõplik kanepikogus on siin veel täpsustamisel.

Süüdimõistmisel kanepi ebaseadusliku kasvatamise eest võib kohus määrata rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistuse. Kui selline kuritegu on toime pandud grupi poolt, on karistuseks ühe- kuni kümneaastane vangistus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles