Avarii teinud autojuht ründas abipakkujat

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autoratas.
Autoratas. Foto: Meelis Tomson / Õhtuleht

Saaremaal Mändjalas kraavi sõitnud autojuht ajas minema ajakirjaniku, kes abi pakkuma läks. Kui ajakirjanik autot eemalt pildistas, ründas mees naist.

Saarte Hääle reporter Evely Aavik ja tema 17-aastane poeg sattusid Mändjalas toimunud avarii tunnistajaks pühapäeval kella 13 paiku ja ajakirjanik otsustas minna küsima, kas kõik on korras ja et äkki on abi tarvis, kirjutab Saarte Hääl. Auto juures askeldanud mees nähvas abipakkumisele vastuseks, et inimeste uudishimu on ikka uskumatu ja lasku abipakkuja jalga, sest abi olla juba teel.

«Läksin auto juurde tagasi ja tegin eemalt pildi, umbes 50 meetri kauguselt. Sellepeale hakkas ta karjuma, et mis siin pildistada,» rääkis Evely Aavik, kes selgitanud mehele, et viibib avalikus kohas ja võib seega pilti teha.

Umbes 45–50-aastane mees kostis seepeale, et kui «ma sulle siin avalikus kohas keretäie annan, kas see on ka siis lubatud».

Mees läks oma auto juurde ja haaras maast ähvardavalt kivi, kuid õnneks jõudsid kohale õnnetusse sattunu tuttavad, kes temaga rääkima hakkasid, ja ajakirjanik sõitis oma autoga eemale.

Siiski läksid nad mõne aja pärast tagasi ja parkisid auto parklas, sest naise pojale tundus olukord imelik ja ta arvas, et igaks juhuks võiks kaugemalt foto siiski ära teha.

«See mees tuli, veljevõti käes, ja hüüdis eemalt, et lööb fotoka talle pähe puruks. Poiss istus kohe kuulekalt autosse,» kirjeldas Evely Aavik, kes läks seepeale ise autost välja ja tundis esimese asjana mehe juures alkoholilõhna. Ajakirjanik tutvustas ennast, nimetas väljaande nime ja teatas, et teeb oma tööd.

Ühel hetkel tõukas mees ajakirjanikku, keerutas veljevõtit käes ja käskis neil kohe lahkuda. «Mul oli hirm. Kui ta mind lükkas, siis ma hüüdsin [pojale], et kutsu politsei. Siis ta haaras must kinni ja lohistas auto suunas. Karjusin, et mis te teete,» kirjeldas Evely.

Kui mees kuulis, et autos istunud nooruk räägib politseiga, astus ta eemale ja lubas ajakirjaniku vastu ahistamissüüdistuse esitada. «Julgesin öelda, et ma tunnen alkoholilõhna, siis ta ütles, et ma veel vastutan nende sõnade eest, kui peaksin seda politseile ütlema,» meenutas ajakirjanik viimaseid sõnu, mis teda rünnanud mees enne lahkumist ütles.

Politsei lühinumbrilt aga öeldi abipalumise peale, et võõrast vara ei tohigi pildistada.

Selle asemel, et uurida, kas inimene on hädaohus või asjaolusid täpsustada, teatas 110 operaator, et politseipatrull välja ei sõida ja «ema võib hiljem politseisse avalduse teha».
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles