Lapsed lastekodusse saatnud ametniku töös puudusi ei leitud

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Ida-Virumaa maavalitsus kohustas oktoobri alguses Tudulinna vallavolikogu alustama järelevalvet ametniku tegevuse üle, kes võttis saates «Kodutunne» osalenud emalt kaks pisikest last, vald ametniku käitumises suuri rikkumisi ei tuvastanud.

«Järelevalvekomisjon tutvus juhtumit puudutavate materjalidega ja on arvamusel, et põhimõtteliselt tegutses Heli Šmigelskene õigesti, seades eesmärgiks laste tervise ja heaolu,» rääkis Tudulinna vallavanem Andres Ojanurm Õhtulehele. Ta täpsustas, et mõningates Heli Šmigelskene koostatud dokumentides esineb puudusi.

«Järelevalvekomisjon teeb talle ettepaneku pöörata edaspidi suuremat tähelepanu dokumentide vormistamise korrektsusele,» lisas Ojanurm, kes ei saa täpsustada, millised puudused olid. Järelevalvekomisjoni tulemused saadetakse seisukohavõtmiseks maavalitsusele.

Septembris jõudis avalikkuse ette juhtum, kus Tudulinna vallas elava naise Siivi kaks väikest last saatis kohalik sotsiaalametnik Heli Šmigelskene venekeelsesse Narva lastekodusse, samal ajal kui ema oli haiglaravil.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles