Tallinn peab raha maksma aastaid tasulises parklas seisnud autode eest

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto teisaldamine.
Auto teisaldamine. Foto: Peeter Langovits.

Tallinn maksab erafirmale Ex-Plenti 350 000 krooni selle eest, et linna liikluskorraldajad lasid firma parklasse teisaldada 1999. ja 2000. aastal kümme autot, mis seisid seal kuni 2007. aasta suveni.

Kuna nelja veoautot ja kuut sõiduautot eraomanikud välja lunastama ei tulnud, asus firma parklas hoidmise tasu välja nõudma linnalt. Linn sellest keeldus ning firma algatas kohtuvaidluse, kus esmalt võitis firma vaidluse, mis puudutas sõidukite hoiutasu ajavahemikus 13. detsembrist 1999 kuni 1. juulini 2005 ning linnalt mõisteti selle vaidlusega seonduvalt välja 300 000 krooni.

Seejärel pöördus firma kohtusse, et nõuda linnalt miljon krooni hoiutasu perioodi eest 1. juulist 2005 kuni 9. juulini 2007. See vaidlus on praegu veel pooleli, kuid kuna linn peab kaotust kohtus tõenäoliseks, kiitis linnavalitsus täna heaks kompromissleppe firmaga, mis näeb ette 350 000 krooni maksmist.

Firma omalt poolt loobuks aga kohtuvaidlusest ja suurema hüvitise nõudmisest. Firma esialgsete arvutuste kohaselt oleks hoiutasu tegelikult pidanud kahe aasta eest olema 3,56 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles