Eesti kaubavedajad rikkusid välismaal massiliselt korda

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) sai eelmisel aastal välisriikidest 1010 teadet Eesti vedajate tehtud autovedude õigusrikkumiste kohta.

Teisipäeval kogunenud autokaubaveo komisjon vaatas läbi ettevõtete selgitused mullu rahvusvahelistel vedudel tehtud õigusrikkumiste kohta.

Samuti kavatseb komisjon teha tööinspektsioonile ettepaneku viia 22 veoettevõttes läbi põhjalikum kontroll autojuhtide sõidu- ja puhkeaja nõuete täitmise ja selle arvestamise kohta.

Lisaks otsustas komisjon, arvestades mullu ettevõtte vedude kontrollimisel välisriikides avastatud raskete või korduvate autoveoalaste rikkumistega, teha majandus- ja kommunikatsiooniministrile ettepanek hoiatada kümmet transpordiettevõtet kirjalikult.

Märtsis saatis MKM autokaubaveo komisjoni tehtud otsuste tulemusena rikkumisalased märgukirjad 44-le ettevõttele, kelle rahvusvaheliste autovedude korralduses avastati eelmise aasta jooksul raskeid ja/või korduvaid autoveo alaseid õigusrikkumisi.

Avastatud õigusrikkumised hõlmasid enamasti juhtide sõidu- ja puhkeaja nõuete eiramisi, sõidukite tehnoseisundi kontrollimisel avastatud olulisi rikkeid ja puudusi, sõidukite lubatud täismassi, teljekoormuse või mõõtmete ületamisi, rahvusvahelise autoveo teostamise õigust tõendava dokumendi puudumist või selle kasutustingimuste eiramisi ning ohtlike ainete veo rahvusvahelise kokkuleppe ADR rikkumisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles