Mõlemad Kalevi ostetud meediafirmad olid mullu kahjumis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ekspress.
Tartu Ekspress. Foto: Postimees.ee

Kalevi kontserni ostetud Tartu meediafirmad Tartu Ekspress ja Kullasadu Invest olid möödunud aastal kahjumis.

Samanimelist tasuta ajalehte välja andev OÜ Tartu Ekspress sai 2007. aasta puhaskahjumit 1,01 miljonit krooni ning firma omakapital oli aastavahetusel negatiivne 0,97 miljoni krooni ulatuses.

Raadiojaama Sun FM omanik OÜ Kullasadu Invest sai kahjumit ligi 176 000 krooni ning tema omakapital oli negavtiivne 1,1 miljoni krooniga.

Firmad märkisid suvel esitatud 2007. aasta aruandes, et loodavad negatiivse omakapitali katta sellel aastal teenitava kasumiga.

Kullasadu Investi tulud olid mullu 2,7 miljonit krooni ja Tartu Ekspressil alla poole miljoni krooni.

Mõlemat firmat kontrollis seni ASi Estiko vahendusel ärimees Neinar Seli.

Börsifirma Kalev teatas, et tema tütarettevõtja Kalev Meedia sõlmis reedel lepingu, millega omandas ettevõtted Kullasadu Invest ja Tartu Ekspress.

Kullasadu Investi eest tasub Kalev Meedia hiljemalt 31. detsembril tuleval aastal. Tartu Ekspressi osa eest tasub firma lepingu järgi kahe pangapäeva jooksul pärast lepingu sõlmimist.

Kalev Meedia ise on samuti kahjumis. Juulis alanud majandusaasta esimeses kvartalis sai Kalev Meedia kahjumit üle 23 miljoni krooni. Firma tulude maht oli seejuures 4,6 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles