Maanteed läksid libedaks

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine maantee.
Talvine maantee. Foto: Peeter Langovits

Eestis õhutemperatuur jõululaupäeva hommikul veidi langes ning ka lumesadu jätkus vahelduvalt, mistõttu on öösel sõiduolud mitmel pool põhi-ja tugimaanteedel halvenenud.


Lumine ja libe oli varahommikul Tallinn-Narva maantee Harju ja Ida-Viru maakonnas, Tallinn-Tartu-Luhamaa maantee Järva ja Võru maakonnas, Jõhvi-Tartu-Valga maantee Ida-Viru ja Jõgeva maakonnas.

Libedust oli ka teistel põhi- ja tugimaanteedel, sõidujälgede vahel oli paiguti lund, teatas maanteeinfokeskus, mille andmetel olid väiksemad teed samal ajal väga libedad.

Maanteedel jätkavad aga tööd ka teehooldemasinad ning teeolud on paranemas. Teepinna temperatuuriks mõõtsid teeilmajaamad -1 kuni -3 kraadi. Eeldatavalt lumesadu päeva jooksul lakkab, ilm võib minna veel veidi külmemaks.

Maanteeamet soovib jõuluajaks kõigile liiklejatele turvalist kohalejõudmist ning palub valida sobivat sõidustiili ja kiirust, sest praegused ilma- ja sõiduolud on olnud väga muutlikud. Samuti palutakse jalgsi välja minnes mitte unustada helkurit, sest see on abiks pimedal teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles