Sester: Kreitzberg kurtis enesetunde üle

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kreitzberg
Peeter Kreitzberg Foto: Andres Ehrenpreis

Peeter Kreitzberg kurtis enne surma kõrgmäestikule iseloomulikke tervisehädasid, sõnas riigikogu liige Sven Sester, kes on Hiinas riigikogu liikmete delegatsioonil. 

62-aastane riigikogu liige Peeter Kreitzberg suri Hiina töövisiidi ajal.

«Tulime eile õhtul Tiibetist. Mitte ainult tema, aga terve delegatsioon kurtis mingil määral kõrgmäestikule iseloomulikke sümptomeid alates peavaludest, kergest hingamispuudulikkusest. Ka tema seda kurtis,» ütles Sester.

«Aga saabusime eile Tiibetist Pekingisse tagasi, ta oli väga elutahet täis, läksime neljakesi delegatsiooniga lahku väga toredas meeleolus, olime just pika lennusõidu ära teinud. See on meie kõigi jaoks väga ootamatu,» ütles ta.

«Praegu on emotsionaalselt väga raske,» ütles Sester.

Delegatsioon on Hiinas olnud nädala ning homme hommikul lennatakse plaanipäraselt tagasi Eestisse. «Täna katkestasime kõik oma kohtumised, see on loomulik,» ütles Sester.

Riigikogu Hiina ja Tiibeti visiidi delegatsiooni kuulus igast fraktsioonist üks esindaja – Peeter Kreitzberg, Sven Sester, Maret Maripuu ja Kalev Kallo. Kutsujaks oli Hiina välissuhete instituut ning visiidi eesmärk tutvuda Hiina ja Tiibeti haridussüsteemiga. Kohtumised toimusid kohaliku võimu ja ülikooli esindajatega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles