Liikluskomisjon toetab foorikaamerate kasutamist Tallinnas

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foor.
Foor. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eile koos olnud liikluskomisjon andis oma toetuse nn foorikaamerate kasutamiseks Tallinna ristmikel.

Maanteeameti nõuniku Villu Vane sõnul võimaldab kaamerasüsteem lisaks foorituledega arvestamisele hoida silma peal ka ühistranspordiradade korrektsel kasutamisel ja mõõta sõidukite kiirust.

Tallinna transpordiameti projektijuht Tiit Laiksoo ütles, et eile tutvustati liikluskomisjonis foori- ehk valvekaameraid majandus-, justiits- ja siseministrile. Laiksoo sõnul on praegu kõige olulisem küsimus see, kes hakkab foore haldama ning katab nii soetus- kui halduskulud, sest praegu on tegemist vaid pilootprojektiga, kuid Tallinn kavatseb seda laiendada. Eile veel vastavat otsust ei langetatud, kuid ministrid lubasid, et paari nädala jooksul peaks otsus siiski tulema.

Punase tule all ristmikule sõitjatelt ning ühistranspordiradadel liikuvate tavasõidukite juhtidelt hakkab trahviraha sisse kasseerima politsei ehk siis tulud foorisüsteemi rakendamisest lähevad riigile.

Laiksoo sõnul on valvekaamerate riigihange välja kuulutatud ning pakkumisi oodatakse detsembri alguseks. Transpordiamet loodab kaameratesüsteemi käivitada järgmise aasta algul. See läheb Tallinnale maksma umbes 400 000 krooni, kuid 57 protsendist on võimalik Euroopa Liidust tagasi saada. Esialgu on välja valitud 5 - 6 ristmikku.

Vane sõnul on tänavu avariilisuse vähenemine peatunud ning augustis ja septembris võis täheldada juba teatavat liiklusõnnetuste ja neis hukkunute arvu kasvu.

Kui 2010. aastal hukkus Eesti teedel kokku 79 inimest, siis viimase 12 kuu jooksul mullu oktoobrist käesoleva aasta septembrini on liikluses hukkunuid 86.

Tänavu on kasvanud jalakäijate ja jalgratturitega juhtunud liiklusõnnetuste arv.

Liiklusohutusprogrammi rakendusplaani teema juures esitleti majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis toimunud koosolekul eeloleva 4 aasta (2012-2015) riigi kavandatud liiklusohutusele suunatud tegevusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles