Jalavõru on saanud juba üle 350 süüdimõistetu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrooniline jälitusseade ehk jalavõru.
Elektrooniline jälitusseade ehk jalavõru. Foto: Peeter Langovits

Õigusrikkujate mullu mais alguse saanud elektroonilise valve projekti raames on saanud jalavõru juba üle 350 süüdimõistetu.

Justiitsministeeriumi andmetel on jalavõru paigaldatud 358 süüdimõistetule, sealhulgas 18 naisele. 18. detsembri seisuga viibis elektroonilise järelevalve all 73 süüdimõistetut, kusjuures jalavõru kandmise aeg oli selleks ajaks lõppenud 285 isikul.

Ligi kaheksal protsendil jalavõru saanutel on elektroonilise jäerelevalve periood lõppenud ebaõnnestunult ja neil on tulnud naasta kinnipidamiskohta.

«Elektroonilise valvega vabanemiseks on tulnud taotlusi ligi 1300 kinnipeetavalt, seega pääseb jalavõruga vanglast enne tähtaega välja 25-30 protsenti taotlejatest,» ütles justiitsministeeriumi pressiesindaja.

Enamikule vanglasse tagasi saadetutele sai saatuslikuks neile kehtestatud ajakava eiramine ja mõnel ka alkoholi kuritarvitamine. Samuti on esinenud juhtumeid, kus jalavõru saanud süüdimõistetu on ise tahtnud tagasi vanglamüüride vahele ja rikkunud nõudeid sihilikult.

Justiitsministeeriumi eestvõttel paigaldati esimene jalavõru mullu 22. mail.

Justiitsministeeriumi taasühiskonnastamise talituse juhataja Rait Kuuse sõnul tõhustus elektroonilise valve rakendamisega kontroll kurjategijate üle oluliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles