Reps: Kreitzberg võttis ühiskonnas toimuvat hingega

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps ja Peeter Kreitzberg
Mailis Reps ja Peeter Kreitzberg Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Peeter Kreitzberg soovis nii inimese kui poliitikuna kogu hingest, et kogu meie ühiskonnal läheks paremini, ütles tema endine parteikaaslane Mailis Reps.

Reps ütles, et on uudisest äärmiselt šokeeritud, sest Kreitzberg oli noor ja väga elujõuline inimene. «Olin ka tema varalahkunud abikaasaga lähedane, nii et ühe korra ma selle šoki olen juba läbi elanud.»

«Tema ideid, mõtteid oleme alati arvestanud, eriti haridusvaldkonnas, aga ta tegeles ka demokraatia ja muude teemadega,» sõnas Kreitzbergi endine parteikaaslane Keskerakonnas Mailis Reps.

«Tema omapära poliitikuna oli see, et ta tõepoolest tahtis, et meie riigil ja kõigil läheks paremini.» Reps ütles, et hindaski Kreitzbergi eelkõige tema sotsiaalse mõtlemise pärast. «Ta ei ajanud poliitikuna üht ja inimesena teist asja. Ta võttis tõsiselt ja hingega kogu seda, mis ühiskonnas toimub.»

Reps, kes oli aastaid Kreitzbergiga ka isiklik sõber, ütles, et ta oli väga sotsiaalne ja sõbralik inimene.

Vabal ajal tõmbas Kreitzbergi aga loodus ja eriti meri. «Ta oli tõsine kalamees. Tema põhiline lõõgastus oli, et kui ta merele sai või vähemalt hommikul paadiga kalal käia sai, oli see päev tema jaoks korras. Ka pere pakkus talle tuge ja sõpruskond oli talle oluline,» meenutas Reps.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles