/nginx/o/2011/11/04/820372t1h4932.jpg)
6-8 lõiku
1, 5 tundi + 6 tundi ploomide marineerimist
1 sl lahustuva kohvi pulbrit
150 ml keevat vett
100 g kuivatatud ploome
4 sl kohvi – või vaniljelikööri (sobib ka rumm või brändi)
175 g 70% tumedat sokolaadi, tükikesteks mrtud
100 g võid
5 muna, kollased valgetest eraldatud
100 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
1 sl maisitärklist
peale sõelumiseks kakaod ning serveerimiseks vahukoort või vanilliplombiiri
Lahusta kohvipulber keevas vees ning lisa liköör. Vala ploomidele ning lase vähemalt 6 tundi või soovitavalt üleöö marineeruda.
Eelkuumuta ahi 170 kraadini ning vooderda küpsetuspaberiga u. 20 cm läbimõõduga, lahtikäiv koogivorm. Sulata sokolaad ning või keevasse vette asetatud kastrulis (hoolitse sele eest et sokolaad ning vesi kokku ei puutuks). Vahusta munakollased suhkruga heledaks ning sega siis sulatatud ning pisut jahutatud sokolaadi ning ploomidega.
Vahusta munavalged, sega hulka maisitärklis ning seejärel sokolaadisegu. Kalla tainas ettevalmistatud vormi ning küpseta u. 50-55 minutit. Jahuta voris ning sõelu lõpetuseks peale kakaopulbrit.