Rahvaloendajaks kandideerib üle 6600 inimese

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaloenduse infomaterjalid. Foto on illustreeriv.
Rahvaloenduse infomaterjalid. Foto on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti eri piirkondades soovib rahvaloendajaks saada üle 6600 inimese, selgus eile lõppenud rahvaloendajate konkursi tulemustest.

Rahvaloendajate töökohtadele on suurem konkurss Pärnu-, Võru-, Põlva-, Järva-, Lääne ja Valgamaal ning Hiiumaal. Vähem on kandidaate aga Tallinnas ja Harjumaal, Tartumaal ja Ida-Virumaal. «See selgub lähiajal, kas peame veel mõnes piirkonnas ka konkurssi pikendama,» ütles Lindjärv.

«Nüüd seisab meil ees päris mitu huvitavat ja ka rasket nädalat, kus tuleb kandidaatide seast leida just need inimesed, kes sobivad kõige paremini rahvaloendajaks,» rääkis 2011. aasta rahva ja eluruumide loenduse personalijuht Palmi Lindjärv.

Pärast CV-de ja avalduste ülevaatamist toimuvad telefoniintervjuud ning grupivestlused. Hiljemalt 6. jaanuariks saavad kõik kandidaadid töökonkursi tulemuste kohta ka vastuse.

Kokku palkab Statistikaamet rahva ja eluruumide loenduse läbiviimiseks 2200 rahvaloendajat.

Loendajate töö algab 6. veebruaril põhjaliku koolitusprogrammiga. Küsitlustööd üle Eesti alustavad rahvaloendajad 16. veebruaril.

Eestis toimub rahvaloendus tänavu 31. detsembrist järgmise aasta 31. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles