Balti riigid taotlevad NATO õhuturbemissiooni alaliseks muutmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
JAS 39D Gripen-hävitajad õhuturbeharjutusel.
JAS 39D Gripen-hävitajad õhuturbeharjutusel. Foto: SCANPIX

Balti riigid taotlevad NATO õhuturbemissiooni alaliseks muutmist, ütlesid Läti ja Leedu välisministrid reedel Vilniuses.

«Me peame tegema koostööd oma NATO liitlastega ning minu meelest ei ole kahtlustki, et see on üks Balti julgeoleku nurgakive NATOs,» ütles Läti välisminister Edgars Rinkēvičs BNSile.

Ta ütles, et ootab alliansi tippkohtumist Chicagos, kus Balti riikide õhuturbemissiooni tuuakse esile hea näitena NATO mõistliku kaitse kontseptsioonist.

Ta toonitas, et võõrustajamaad on valmis suuremat vastutust võtma ja arvestama majandusolukorraga paljudes alliansi riikides.

«Ma olen väga optimistlik, et mingil hetkel muutub see ajutine lahendus püsivaks lahenduseks, sest see on NATO organisatsiooni ning Läti, Leedu ja Eesti huvides,» ütles Rinkēvičs.

NATO otsustas 2010. aastal missiooni 2014. aasta lõpuni pikendada. Kuid Eesti, Läti ja Leedu soovivad, et missioon kestaks vähemalt 2018. aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles