Tallinna opositsioonijõud püüavad parandada omavahelist koostööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu hoone.
Tallinna linnavolikogu hoone. Foto: Peeter Langovits

Tallinna volikogu opositsioonierakondade Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) ning Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) esindajad arutasid reedel koostöö parandamise ja Tallinna võimupöörde võimalusi.

«Selge on see, et Tallinnas on täna vaja muudatusi linna juhtimises,» ütles volikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees Õnne Pillak BNSile. Pillaku sõnul oleks võimalus võtta enamuses linnaosa halduskogudest kolme opositsioonierakonna poolt võim ja see oleks ka üks osa pikemast plaanist muutmaks linna üldjuhtimist.

Keskerakonna absoluutne enamus ei pruugi Pillaku sõnul püsima jääda, sest ka Keskerakonna enda sees on kahtlejaid. «Ma arvan, et neile on selget signaali vaja, et opositsioon on ühtne ja tugev,» sõnas Pillak.

Otsustamine sõltub Pillaku sõnul praegu sotsidest, kes ei ole veel täielikult valmis halduskogudes midagi muutma. «Loodetavasti nad jõuavad endas selgusele ja me saame muudatused ellu viia,» ütles Pillak.

Tallinna volikogu sotsiaaldemokraatide fraktsiooni esimees Jaak Juske ütles BNS-ile, et sotsid arutavad reedel toimunud kohtumise tulemusi erakonna Tallinna piirkonna juhatuses novembri lõpus. «Hetkel on halduskogudes opositsiooni positsioonid päris tugevad ja kindlasti on koostöökohti, et see positsioon veelgi paremaks muuta,» märkis Juske.

SDE Tallinna piirkonna esimees Andres Anvelt ütles BNS-ile, et loomulikult on iga opositsioonierakonna eesmärk üritada võimu võtta, kuid midagi konkreetset ei ole opositsioon praegu kokku leppinud. Ta märkis, et Tallinna opositsioonierakonnad arutavad koostööd sageli ning reedel toimunud kohtumises ei olnud midagi erakorralist. Ka Anvelt märkis, et SDE Tallinna piirkonna juhatus arutab opositsiooni koostöö arendamist linnaosade halduskogudes novembri lõpus toimuval juhatuse koosolekul.

Tallinnas on ainuvõim Keskerakonnal, kellel on volikogus üle poole kohtadest. Tallinna 79-liikmelises linnavolikogus on Keskerakonnal 44, Reformierakonnal 14, Isamaa ja Res Publica Liidul 13 ja Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal kaheksa kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles