Eesti juveelivaras saadeti Inglismaal aastateks vanglasse

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla.
Vangla. Foto: Panther Media/Scanpix

Rahvusvahelise vargajõugu liiget Rauna Kuklast karistati juveelipoe varguse eest Suurbritannias 10-aastase vangistusega.

Kuklane osales 2007. aasta veebruaris Leedsi toimunud juveelipoe röövimisel,  viis kuud varem oli ta osaline veel ühes Blackpoolis toimunud röövis, teatas Yorkshire Post.

Leedsi kohtuniku Peter Collieri sõnul viidi kuriteod toime halastamatu täpsusega. Üks meestest käitus kui tavaline ostja ja siis ähvardas müüjaid relvataolise esemega. Seejärel lõid teised jõuguliikmed haamriga vitriini sisse ja haarasid kaasa kallid kellad, mille väärtus kokku oli ligi pool miljonit naela.

Kohtuniku sõnul näitab varguse põhjalikku kavandamist asjaolu, et kuigi paljud osalised tabati, ei õnnestunud kätte saada mitte ühtegi röövitud kella. Kuklane võttis omaks nii mõlemad röövid kui ka relvataolise eseme omamise. Prokuröri Clare Stevensi sõnul tabati eestlane tänu Blackpooli poe vaateaknalt leitud sõrmejäljele.

Briti politsei avastas, et Kuklane on sarnases röövis süüdi mõistetud ka Itaalias. 2008. aasta detsembris otsustas Genova kohus Kuklase Yorkshire politseile üle anda, kui ta on oma karistuse ära kandnud.

Kuklase oli Itaalia vanglas kolm aastat ja kolm kuud ning viidi tänavu septembris Roomast Suurbritanniasse.

Mehe kaitsja Simon Alexanderi sõnul oli tema kaitsealune surve all, kuna tal tuli tasuda kodumaal võlgade eest ning seetõttu tuli ta Inglismaale tööd otsima. Mehel tööd leida ei õnnestunud ning ta liitus varem kriminaalse taustaga kaasmaalase kutsel rahvusvahelise röövjõuguga.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles