Jõhvis vaieldakse rongipeatuse asukoha üle

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv!
Pilt on illustreeriv! Foto: Peeter Langovits/Postimees

Eesti Raudtee on alustanud ooteplatvormide rekonstrueerimist, mille tulemusena peaks Jõhvi ooteplatvorm praeguse jaamahoone juurest liikuma kesklinnale veidi lähemale, samal ajal kui Jõhvi vald näeks, et ooteplatvorm koliks Jewe keskuse ja staadioni vahele.

Jõhvi abivallavanema Vello Juhkovi sõnul on vallavalitsuses ooteplatvormi asukoha kohta kahesuguseid arvamusi, kirjutab Põhjarannik. Üks näeb ette platvormi toomist päris kesklinna, teine näeks platvormi säilimist vana jaamahoone juures, mis aitaks lisaks kesklinnale elavdada ka teisi Jõhvi piirkondi ning ei suurendaks kesklinna parkimiskoormust.


«Mina isiklikult olen seda meelt, et ooteplatvorm võiks olla samas kohas, kus praegu, ja lahendatud teistmoodi kui üle Eesti kasutatud tüüpprojekt. Pigem võiks varjualused ehitada praeguse jaamahoone baasil,» selgitas ta ning lisas, et Eesti Raudtee taotles luba Jõhvi jaamahoone lammutamiseks, kuid vald selleks oma nõusolekut ei andnud, kuna ei pea ajaloolise hoone lõhkumist õigeks.  Juhkovi sõnul aga on rohkem neid, kes pooldavad platvormi toomist kesklinna.

OÜ EVR Infra ehitiste ameti juhataja Endel Vatteri sõnul pole platvormi viimine kesklinna aga tehniliselt võimalik, kuna see asub liiga lähedal kohale, kus raudtee teeb kaare. Lisaks võtab selline lahendus võimaluse ehitada Jõhvi vajaduse korral lisarööpapaar, kuna see ei mahuks siis enam ära. «Ainuvõimalik asukoht on siiski meie pakutud variant, kus platvorm liigub praegusest jaamahoonest veidi maad viadukti poole,» ütles ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles