Afgaanide usupüha algas suitsiidirünnakuga

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afgaani politseinikud ja sõjaväelased septembri lõpus Baghlani Talibanilt kätte saadud laskemoonaga.
Afgaani politseinikud ja sõjaväelased septembri lõpus Baghlani Talibanilt kätte saadud laskemoonaga. Foto: SCANPIX

Vähemalt kuus inimest, nende seas üks politseinik, said surma täna Põhja-Afganistanis Baghlani linna mošees toimunud pommiplahvatuses, teatab uudistevõrk AFP.


Põrgumasin käratas ajal, kui rahvas oli pühakojast lahkumas. «Plahvatus leidis aset kell 9.30 mošee lähedal,» rääkis Baghlani politseiülem Asadullah Shirzad. Tema sõnul oli tegu suitsiidirünnakuga ja enesetaputerrorist saabus sündmuspaika jalgsi.

Afganistani siseministeeriumi pressiesindaja Siddiq Siddiqui väitel on hukkunuid aga seitse, viga sai 15 inimest. Siseministeeriumi esindaja andmeil osales rünnakus kaks enesetaputerroristi, kellest ühel õnnestus end õhku lasta, teise aga pidas politsei elusal kujul kinni.

Rünnak juhtus kolmepäevase Eid al-Adha usupüha esimesel päeval. Traditsiooniliselt veedavad afgaanid selle aja palvetades ning lähedaste ja sõpradega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles