Uurimine: kaitseväelane sooritas enesetapu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relv. Pilt on illustratiivne.
Relv. Pilt on illustratiivne. Foto: Panther Media/Scanpix

Politsei lõpetas Võrumaal metsast tänavu augusti alguses surnuna leitud kaitseväelase hukkumispõhjuste uurimise, kuna korrakaitsjate andmetel oli tegemist enesetapuga.

Lõuna ringkonnaprokurör Terje Aleksašini sõnul tehti kriminaalmenetluse raames kohtuarstlik ekspertiis, mis tuvastas, et surma põhjuseks on laskehaav peas. «Uurimise käigus kogutud info ja tõendid viitavad enesetapule. Kriminaalmenetlus lõpetati selle aasta oktoobris,» lisas Aleksašin BNS-ile.

Kuperjanovi pataljoni 30-aastase vanemallohvitseri Risto surnukeha leiti Võrumaal metsatukast augusti alguses. 2000. aastast kaitseväe teenistuses olnud mehe kõrval lebas püstol Makarov, mis oli tema teenistusrelv.

2006. ja 2008. aastal Iraagis missioonil käinud vanemallohvitser töötas senini Eestis, mõned ajad tagasi ka Kaitseliidu Tartu maleva palgal olnud mees koolitas välja ajateenijaid. Teda oli mitu korda autasustatud ning nii mehe ülem kui kaaslased hindasid teda kui ausat, kohusetundlikku ja pühendunud kaitseväelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles