ERR.ee: karistused liiklusrikkumistele karmistuvad homsest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirusemõõtja
Kiirusemõõtja Foto: Mihkel Maripuu

Homsest jõustuvad uued liiklusseaduse muudatused, mis karmistavad karistusi kiiruseületamise ja liiklusohtliku olukorra tekitamise eest.


Kiiruskaamerate ülespanek ja kriminaalkaristuse määramine esimese purjuspäi juhtimise eest saavad teoks järgmisel suvel, vahendasid

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

«Oluline on nüüd see inimestel teada, et kui enne me võisime juhtimisõiguse äravõtmist kohaldada lisakaristusena, siis nüüd me võime ka üldse mitte trahvi määrata, vaid võtamegi ära juhtimisõiguse,» selgitas politseiameti liiklusjärelvalve ja korrakaitse osakonna ülemkomissar Margus Kotter.

Kui eirata politsei peatamismärguannet või põgeneda liiklusõnnetuse sündmuskohalt, võib edaspidi jääda lubadeta kuni kaheks aastaks ning korduv turvavööta sõit toob kaasa kuni 6000-kroonise trahvi. Politsei väidab, et riigieelarve täitmine pole eesmärk.

«Need seadusesätted, mida inimesed kardavad, jõustuvad õnneks esimesel juulil ja sinnamaani saavad inimesed oma elustiili parandada ja paremuse poole muutuda. Ma arvan, et ei ole põhjust tonti näha seal, kus teda pole, sest ega keegi meid ei sunni purjus peaga rooli minema - inimene läheb ise seda tegema,» märkis Kotter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles