Vangi mõistetud ekskohtunik pääseb peagi vabaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Viru maakohtunik Mihhail Komtšatnikov Harju Maakohtus.
Endine Viru maakohtunik Mihhail Komtšatnikov Harju Maakohtus. Foto: Peeter Langovits

Viru maakohtu Narva kohtumajas kohtunikuna töötades seadusega pahuksisse sattunud Mihhail Komtšatnikov pääseb peagi vabadusse.

Justiitsministeeriumi andmetel lõpeb Komtšatnikovi karistus 4. detsembril. Kuigi mees taotles korduvalt enda ennetähtaegset vabastamist, polnud kohtud sellega päri ning seega saab ekskohtunikul trellide taga ära kantud kogu talle mõistetud kaheaastane vangistus.

Harju maakohus tunnistas Komtšatnikovi altkäemaksu korduvas nõudmises ja võtmises süüdi mullu 18. jaanuaril. Riigiprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt nõudis ja nõustus Komtšatnikov Viru maakohtu Narva kohtumaja kohtunikuna tunamullu novembris ja detsembris 100.000 krooni altkäemaksu võtmisega kahe mehe vahendusel selle eest, et vabastada sama aasta 4. detsembril toimuval istungil kautsjoni vastu tapmise tõttu uurimise all olnud Andrei Andrejev.

Lisaks Komtšatnikovile kannavad ekskohtunikest praegu erinevate süütegude eest vanglas karistust veel Harju maakohtus töötanud Ardi Šuvalov ja Viru maakohtus töötanud Jüri Sakkart, kellest esimese karistusaeg lõpeb järgmise aasta 4. detsembril ja teisel järgmise aasta 3. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles