ERR: maaülikool unistab loomade e-tervise süsteemist

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehmad
Lehmad Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti maaülikooli loomakliinikus on juba paar nädalat testitud uudset lahendust, kus lisaks röntgenipiltidele saab ükskõik millisest arvutist tutvuda ka looma haiguslooga.

Lähitulevikus võiks kõigil loomaarstidel tekkida võimalus saata patsient digiröntgenisse pilti tegema ning siis suvalises Eesti paigas nende ülesvõtetega tutvuda. Ideaal oleks aga ka loomadele oma e-tervise süsteemi loomine, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kuigi hetkel on loodavast veterinaarinfosüsteemist ehk VISSist valmis alles esimene moodul ja see on vaid maaülikooli loomakliiniku inimeste kasutada, siis ehk juba lähitulevikus võiks VISSist abi olla kõigil nende kolleegidel üle Eesti.

«Ma ei oska siin täpselt ajaliselt öelda, kuid ma väga loodan, et juba järgmine sügis samal ajal võiksime olla niikaugel, kus on meil olemas konkreetselt see sama veterinaarinfosüsteem täies mahus ja mis töötaks juba üle riigi,» sõnas maaülikooli loomakliiniku juhataja Kalmer Kalmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles