Erajaamad segavad Kuressaares FM raadiosagedust

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raadio 2 saade Tjuun In eetrist klubisse.
Raadio 2 saade Tjuun In eetrist klubisse. Foto: Panther Media/Scanpix

Läinud nädala alguses Kuressaares rahvusringhäälingu jaamade levitugevust mõõtnud tehnikud avastasid, et mitmed erajaamade saatjad segavad teiste jaamade sagedusi.

Rahvusringhäälingu tehnikud kuulasid kolme erineva raadioga Kuressaares edastatavat signaali ja avastasid mitmes kohas kummalisi häireid, kirjutab Meie Maa. Näiteks Kuressaarde sissesõidul K-Rauta parklas kuulasid nad Vikerraadiot sagedusel 105,6 MHz, millele lõid täiesti selgelt sisse korraga Raadio Uuno ja Raadio Kadi.

Kesklinnas Komandandi tänava alguses häälestasid tehnikud vastuvõtja Uuno Raadio sagedusele 97,4 MHz ja sealt oli kohati võimalik korraga kuulata nii Kadi, Uuno kui Kuku raadiot.

Rahvusringhäälingu tehnikajuht Vytautas Martinonis, kes ise Kuressaares kirjeldatud mõõtmistest osa võttis märkis, et tema teada on ka Levira püüdnud Kuressaares selle probleemiga tegeleda, aga see ei ole kuuldavasti kusagile veel otsapidi jõudnud.

Tehnilise Järelvalve Amet tegi viimati Saaremaal raadiosignaalide mõõtmisi 28. septembril, kuid siis häireid ei tuvastatud, ütles ameti avalike suhete peaspetsialist
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles