Paavsti visiit kiirendab Kaarli kiriku remonti (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus Püha Peetruse basiilika rõdul Vatikanis.
Paavst Franciscus Püha Peetruse basiilika rõdul Vatikanis. Foto: ANDREAS SOLARO/AFP

Ettevalmistusi paavst Franciscuse visiidiks teevad nii Tallinna linn kui ka Kaarli kirik, paavsti külaskäigu tõttu tehakse kiiremini ka mitmed ammu planeeritud uuendustööd Kaarli kirikus, edastas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Kaarli kiriku peauks on renoveerimiseks suletud ning ka kiriku ümber käib remont, vahendas «Aktuaalne kaamera». Kaarli koguduse õpetaja Jaak Aus sõnas, et just paavsti külaskäigu tõttu on otsustatud mitmed ammu planeeritud tööd kohe ära teha.

«Siin võib öelda küll, et püha isa tulekuga on väikene seos olemas, et linna muinsuskaitse leidis, et need uksed võiks küll korda teha. Sellesse Tallinna linn loodetavasti ka panustab,» ütles Aus.

«Pidevalt oleme muutumas, kuni sinnamaani välja, et peatee vaip saab vahetatud. See plaan oli enne paavsti juba olemas, ainult nüüd võib-olla natukene kiirenes. Mõtlesime, et äkki jõuame enne paavsti tulekut selle ka ilusasti maha panna,» lisas ta.

Kaarli kirikusse tuleb paavst Franciscus 25. septembri hommikul ja tal on Kaarli kirikus oikumeeniline kohtumine noortega.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles