Herkel ja vastased jooksevad üldkogu algatamiseks võidu (4)

Urmas Jaagant
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: Joakim Klementi/Postimees

Pärast terve augusti väldanud tinglikku kodusõda Vabaerakonnas on partei tükkideks. Osa erakondlasi kogub allkirju erakorralise üldkogu kokkukutsumiseks, et valida erakonnale uus juht. Kuna üldkogust ei paista pääsu olevat, on ka esimees Andres Herkel teinud juhatusele ettepaneku üldkogu kokku kutsuda. Erinevus on selles, et allkirjade toel saaks üldkogu kokku kutsuda paari nädala jooksul, juhatuse ettepanek annaks aega toetust koguda aga vähemalt terve kuu.

Herkeli ja tema toetajate jaoks on asjad hapud. Üldkogu kokkukutsumiseks on tema vastastel allkirju vaja kümnelt protsendilt vabaerakondlastelt, mis praeguse liikmete arvu juures tähendab 62 liiget. Allkirjade kogujatel on väidetavalt koos juba 48–50 allkirja. Kui vajalik hulk allkirju koos, on Herkeli erakonna liikmed talle sisuliselt umbusaldust avaldanud.

«Kes ütleb, et ma ei ole selle ideega (üldkogu kokkukutsumisega – U. J.) päri? Ma ise tegin selle ettepaneku juhatusele,» ütles Herkel eile Postimehele. «Kuni küsimus polnud niimoodi teravalt päevakorral, polnud mul sellest ideest aimu, aga et õhk puhtaks saada, on üldkogu praegu ilmselt vajalik.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles